T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivalinde, ilk ya da ikinci filmini çekecek olan yönetmenlerin ulusal uzun kurmaca projeleriyle yarıştığı Proje Geliştirme Desteği Jürisi olarak yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, senarist-sinema yazarı Uygar Şirin ve yapımcı Suzan Güverte görev alacak.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle En İyi Proje’ye 30.000 TL ödülün verileceği yarışma için son başvuru tarihi 25 Mart 2020. Başvuru koşulları ve formuna www.filmfestankara.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ceylan Özgün Özçelik, 2002’de Best Medya’da çalışmaya başladı. Yaklaşık on dört yıl televizyon programcılığı ve sinema yazarlığı yaptı. Müzikalden gerilime farklı türlerde kısa filmler yazıp yönetti. İlk uzun metraj filmi Kaygı, dünya prömiyerini 67. Berlin Film Festivali’nde Panorama Special seçkisinde yaptı. SXSW’dan Gamechanger Ödülü ile dönen film, beş kıtada kırktan fazla festivalde seyirciyle buluştu. Blu TV’de yayınlanan 7Yüz’ün Karşılaşmalar adlı bölümünü yönetti. Yeni projesine çalışmak üzere; Medienboard konuk sanatçı programıyla Berlin’e ve SFFILM senaryo fonuyla San Francisco’ya davet edildi. Cadı Üçlemesi adını taşıyan proje; bir kısa kurmaca, bir belgesel ve bir uzun kurmacadan oluşuyor.
Sinema yazarlığına 1993 yılında Antrakt dergisinde adım atan Uygar Şirin, film eleştirileri ve sinema yazıları yirmi yıl boyunca başta Sinema dergisi olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandı. Filme çekilen ilk senaryosu 1998 yapımı Karışık Pizza’dır. Doğum ve Ölüm adlı, Türkiye ve yurt dışında çeşitli ödüller alan iki kısa filmin ortak senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra sinemada Ses ve Annemin Yarası, televizyonda ise Poyraz Karayel, Anne ve Vatanım Sensin’in senaryolarına imza attı. Yayımlanmış üç romanı Anne Tut Elimi, Büyük Deniz Yükseliyor, Karışık Kaset ve bir nehir söyleşi kitabı Yusuf’un Rüyası bulunmaktadır. Karışık Kaset ayrıca sinemaya da uyarlandı.
2008 yılında Boğaziçi Üniversite’sinde lisans eğitimini tamamlayan Suzan Güverte, Amerika’da bir buçuk sene çalıştıktan sonra, 2010 yılında İngiltere University of Bath’da Uluslararası İşletme üzerine yüksek lisans yaptı. 2015 yılında kendi şirketi Guverte Filmi kurdu ve uzun metrajlı diğer projelerin de kendi şirketi bünyesinde yapımcılığına devam etti. 2014-2017 yılları arasında Antalya Film Forum’da Genel Koordinatör olarak görev aldı. 2016 da Sarajevo Talents’a katıldı. Türkiye ortak yapımcısı olduğu Tony Gatlif’in son filmi Djam Cannes Film Festivali’ne seçildi. Türkiye’nin ilk Film Endüstrisi Konferans Serisi ve İş Fuarını 2018’de düzenledi ve EAVE Yapımcılarından biri olarak kabul edildi.