Türkiye Sinemasından En Yeni Filmler Bu Programda: Biz de Varız!

Yazan: Ayşe Ebru

İstanbul Modern Sinema‘nın Türkiye sinemasından en yeni filmleri bir araya getirdiği Biz de Varız! programı yönetmen ve oyuncuların katılımıyla 5 – 22 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

İstanbul Modern Sinema, Türk Tuborg A. Ş.’nin katkılarıyla Türkiye sinemasında son yılın öne çıkan filmlerini bir araya getirdiği Biz de Varız! programının sekizincisini düzenliyor. Farklı hikâyeler, karakterler, anlatım tarzlarına sahip filmleri bir araya getiren program, keşif filmlerinden vizyonda yeterince yer bulamayan yapımlara uzanıyor.

Seçkide yer alan, Burak Çevik’in Berlin’de görücüye çıkan ve deneysel anlatımıyla dikkat çeken ikinci uzun metrajı Aidiyet ile Senegal’den Türkiye’ye göçen Amina’nın öyküsünü filme aktaran belgesel Amina, festivallerden sonra ilk kez izleyiciyle buluşuyor.

Prömiyerlerini Toronto, Locarno ve Karlovy Vary gibi prestijli festivallerde yapan filmlerin de izleyiciyle buluştuğu programda; kentsel dönüşüm hikâyesi Saf, insanın doğayla ilişkisini rüya gibi akan bir anlatımla aktaran Nebula, Ömür Atay’ın televizyon kariyerinden sonra çektiği ilk uzun metrajı Kardeşler ve Köken Ergun’un Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen şehit anma etkinliklerini incelediği belgeseli Şehitler yer alıyor.

Yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gösterimler

Yönetmen, oyuncu, yapımcı ve tüm film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek gösterimlerle izleyiciyle buluşacak isimler arasında Barış Atay, Burak Çevik, Serhat Karaaslan, Yiğit Ege Yazar, Gözde Mutluer, Caner Şahin, Alican Yücesoy, Tarık Aktaş, Emre Yeksan, Ali Vatansever ve Ceylan Özgün Özçelik gibi ödüllü sinemacılar da yer alıyor.

Kısalar da var!

Uzun metrajlara ek olarak bu yıl kısa film seçkisine de yer veren Biz de Varız!’da, festivallerden ödüllerle dönmüş pek çok yapımın gösterimi film ekiplerinin katılımıyla sinemaseverlerle buluşuyor.

Biz de Varız! Programı
5-22 Aralık 2019

Aden
5 Aralık 13.00; 14 Aralık 15.00
Yönetmen: Barış Atay
Oyuncular: Funda Eryiğit, Onur Ünsal, Cemalettin Çekmece

Biz de Varız

Marba ve Aras, yaşadıkları bölgedeki savaş ve kıtlık nedeniyle yaşayabilecekleri yeni bir yer aramak üzere zorlu bir yolculuğa çıkmışlardır. Aç ve susuz geçen zorlu yolculuk sırasında karşılarına çıkan evde bir gece dinlenmek ve yollarına devam etmek ümidiyle kapıyı çaldıklarında karşılarına eli silahlı iki kardeş çıkar. Sığındıkları bu evde planladıklarından çok daha uzun süre kalmak zorunda kalacak olan çifti zorlu bir süreç beklemektedir. Hangi zaman ve coğrafyada geçtiği açık olmayan bu alegorik kurgu, birçok kadim hikâyeden yola çıkıyor ve insanlığın zamanın başlangıcından beri tekrar eden; sınıf farkı, kadının metalaştırılması, iktidar mücadelesi gibi meseleleri irdeliyor. Funda Eryiğit filmdeki performansıyla Altın Koza’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Konuklar: Yönetmen Barış Atay 5 Aralık Perşembe 13.00

 

Aidiyet
15 Aralık 17.00; 19 Aralık 17.00
Yönetmen: Burak Çevik
Oyuncular: Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya

Biz de Varız

İstanbul’un İkitelli semtinde işlenen bir cinayetin arka planına yaptığımız yolculukta bize eşlik eden dış sesin sahibi, tüm detaylarıyla ve soğukkanlılıkla kız arkadaşının annesini öldürmesiyle sonuçlanan olayları anlatır. Filmin açılışında izlediğimiz boş sokaklar, cinayetin işlendiği ev, şehirlerarası yollar, cinayeti işleyenlerin ilk tanıştıkları sahil gibi mekânların tümü, karakolda verilen ifadenin sesi ve verdiği bilgiler eşliğinde tüyler ürpertici bir etki yaratır. Filmin ikinci bölümündeyse, cinayeti planlayan çiftin ilk tanıştıkları geceye tanık oluruz. Gerçek bir hikayeden uyarlanan, yer yer biyografik öğeler de içeren filmde, bir cinayetin perde arkası şimdiki zamandan geçmişe giderek ters yüz ediliyor. Çevik’in yine Berlinale Forum’da gösterilen ikinci filmi, sinemanın mekânla kurduğu ilişkiyle ilgilenen, türün sınırlarıyla oynayan yeni bir yol deniyor.

Konuklar: Yönetmen Burak Çevik 15 Aralık Pazar 17.00 ve 19 Aralık Perşembe 17.00

 

Amina
14 Aralık 13.00 ; 19 Aralık 15.00
Yönetmen: Kıvılcım Akay

Biz de Varız

Senegalli Amina, kendi ülkesinde geçimini sağlayacak imkânları bulamadığı için yedi yıldır İstanbul’da bir giyim mağazasında model olarak çalışan göçmen bir kadın. Kızının ihtiyaçlarını karşılayabilmek için onunla ayrı ülkelerde yaşamayı göze alan Amina, hem teninin renginden hem de göçmen olmasından dolayı büyük şehirde birçok zorlukla karşılaşsa da, vazgeçmeden ve hayal etmeyi hiç bırakmadan azimle mücadeleye devam ediyor. Kıvılcım Akay, bu ilk uzun metrajlı belgeselinde Amina’nın günlük yaşamından sunduğu kesit üzerinden İstanbul’da siyahi bir göçmen olmanın anlamına dair de yeni bir pencere açıyor.

Konuklar: 14 Aralık Cumartesi 13.00 ve 19 Aralık Perşembe 15.00 film ekibinin katılımıyla

 

Baştan Başa
19 Aralık 13.00 ; 22 Aralık 17.00
Yönetmenler: Aylin Kuryel, Fırat Yücel

Biz de Varız

Türkiye’den İsrail’e peruk yapımı için bavul ticaretiyle satılan insan saçının yolculuğunu konu alan Baştan Başa, bu ticaret sırasındaki pazarlıkları ve saçların sonunda peruk yapılarak son sahibine ulaşmasını da perdeye taşıyor. Genç yaşta Türkiye’den İsrail’e taşınan Coya ile Sima, Türkiye’den gelen saçların kaliteli olduğunu öğrenince kendilerine geçim kaynağı olarak bu işi seçmişler. Artık deneyimli birer saç tüccarı olan bu iki kadın ile Türkiye’deki satıcılar arasında geçen pazarlık konuşmaları belgeselin bel kemiğini oluşturuyor. Güncel dünya politikasının bu ticaret sırasındaki diyaloglara yansıması da belgeselin dikkat çeken yönlerinden bir tanesi. Kaynağını hiç bir zaman görmediğimiz saçların elden ele yolculuğu çok bilinmeyen bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Konuklar: Yönetmenler Aylin Kuryel ve Fırat Yücel 19 Aralık Perşembe 13.00 ve 22 Aralık Pazar 17.00

 

Görülmüştür
5 Aralık 17.00; 22 Aralık 13.00
Yönetmen: Serhat Karaaslan
Oyuncular: Berkay Ateş, Saadet Işıl Aksoy, Füsun Demirel

Biz de Varız

Zakir, bir cezaevinde mahkȗmlara gelen mektupları okumakla ve sakıncalı bulduğu yerleri karalayarak sansürlemekle görevli, işe yeni başlamış bir memurdur. İşten arta kalan vakitlerinde ise yaratıcı yazarlık kursuna giden genç adam, bir fotoğraftan yola çıkarak bir hikâye yazması istendiğinde işyerindeki mektuplardan birinin içinden çıkan bir fotoğraf dikkatini çeker. Zakir fotoğrafta gördüğü güzel ancak oldukça mutsuz görünen kadın, yanındaki mahkȗm ve yaşlı adamla ilgili yalnızca hikâye yazmakla kalmaz, bir süre sonra bu merakı tüm hayatını ele geçiren bir takıntı haline gelir. Film, bir yandan devlet sansürüne dikkat çekerken bir yandan da Zakir’in özel yaşamında karşılaştığı durumlar aracılığıyla bireysel sıkışmışlık, kısıtlanma ve susturulmuşluklara işaret ediyor.
Konuklar: Yönetmen Serhat Karaaslan ve yapımcı Serkan Çakarer 22 Aralık Pazar 13.00

 

Kardeşler
7 Aralık 15.30; 12 Aralık 13.00
Yönetmen: Ömür Atay
Oyuncular: Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin, Gözde Mutluer

Biz de Varız

Yusuf, aile büyüklerinin isteğiyle kız kardeşini tuzağa düşürerek abisi Ramazan tarafından öldürülmesine yardımcı olur. Henüz reşit olmadığı için ceza indirimi alabileceği için de cinayeti üstlenen Yusuf, abisi yerine hapis yatar. Cezasını bitirip hapisten çıksa da, ailesinin her hareketini izlediği yeni hayatında da özgürlüğüne kavuşamayacaktır. Annesi dahil etrafındaki kimseyi cinayeti işleyenin kendisi olmadığına inandıramayan genç adamın hissettiği çaresizlik ve vicdan azabının yanı sıra abisine duyduğu öfke de her geçen gün artar. Ömür Atay’ın uzun yıllar süren televizyon ve kısa film kariyerinden sonra yönettiği bu ilk uzun metrajı, Karlovy Vary’de yarışmıştı.

Konuklar: Yönetmen Ömür Atay, yapımcı Funda Ödemiş, görüntü yönetmeni Emre Tanyıldız, sanat yönetmenleri Emre Yurtsever ve Meral Yurtsever, oyuncular Yiğit Ege Yazar, Gözde Mutluer ve Caner Şahin 7 Aralık Cumartesi 15.30

 

Kronoloji
5 Aralık 19.00; 7 Aralık 17.30;
Yönetmen: Ali Aydın
Oyuncular: Birkan Sokullu, Cemre Ebüzziya, Tansu Biçer, Serkan Keskin

Biz de Varız

Nihal ve Hakan ilk bakışta mutlu bir evlilikleri olan, hali vakti yerinde bir çifttir. Tüm tedavilere rağmen çocukları olamayacağını öğrendikten hemen sonra Hakan, Nihal’i tanımadığı bir adamla birlikte görür. Aynı günün akşamında eve dönmeyen karısını polisle birlikte aramaya başlayan adam öfkeli, çaresiz ve ne yapacağını bilemez haldedir. Ali Aydın bu ikinci uzun metrajında olayların kronolojisiyle oynayarak izleyicinin gerçeklik ve zaman algısını değiştiriyor. Nihal ve Hakan çiftinin gerilimi hiç eksik olmayan bu süreçte su yüzüne çıkan problemleri üzerindense, kadın – erkek ilişkilerindeki baskın ataerkil yapıyı eleştiriyor.

Konuklar: Yönetmen Ali Aydın 5 Aralık Perşembe 19.00 ve 7 Aralık Cumartesi 17.30

 

Küçük Şeyler
8 Aralık 17.30 ; 12 Aralık 19.00
Yönetmen: Kıvanç Sezer
Oyuncular: Alican Yücesoy, Başak Özcan, Bülent Emrah Parlak

Biz de Varız

Küçük Şeyler, yönetmen Kıvanç Sezer’in “konut üçlemesi”nin ikinci filmi. Daha önce üçlemenin ilk filmi Babamın Kanatları ile Biz de Varız!’da konuk ettiğimiz yönetmen, bu kez işçi-müşteri-müteahhit üçgeninin müşteri eksenine odaklanıyor. Kredi alarak şehir merkezine uzak bir semtte lüks bir daire satın alan Onur ve Bahar çiftinin hayatı, Onur işinden atılınca alt üst olur. Bahar bu durumu panikle karşılarken, Onur zamanla kendine hayali bir dünya kurar ve kendini absürt durumların içinde bulur. Modern Türkiye’nin orta sınıf beyaz yakalılarına odaklanan film ekonomik değişimlerin birey ve toplum üzerindeki psikolojik sonuçlarını mizahı elden bırakmadan gözler önüne seriyor.

Konuklar: Alican Yücesoy 8 Aralık Pazar 17.30, yönetmen Kıvanç Sezer ile Başak Özcan 12 Aralık Perşembe 19.00

 

Nebula
8 Aralık 15.30 ; 19 Aralık 19.00
Yönetmen: Tarık Aktaş
Oyuncular: Ali Yavuz Ilman, Barış Mert Bilgi, Ömer Bora

Locarno Film Festivali’nden En İyi Yeni Yönetmen Ödülü’yle dönen Tarık Aktaş’ın ilk uzun metrajlı filmin hikâyesi, ana karakteri Hay’ın yedi yaşlarındayken ölü bir at bulmasıyla başlıyor. Bulduğu ölü attan önce çekinen, sonra ise onu inceleyip anlamaya çalışan Hay, büyüklerinin atı canlıyken değerli, ölüyken ise bir an önce kurtulunması gereken bir nesne olarak algılamasına şahit olur. Hay’ın büyüdüğünde kurban keserken yaşadıkları ve bu sırada kendi bacağını kesmesi çocukluk anılarını geri getirir. Bu deneyimden sonra Hay’ın yaşam, ölüm, doğa, toprak ve insan algıları farklı bir boyuta taşınacaktır.
Konuklar: 2018 Locarno Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü alan Tarık Aktaş 8 Aralık Pazar 15.30

 

Saf
12 Aralık 17.15; 22 Aralık 15.00
Yönetmen: Ali Vatansever
Oyuncular: Saadet Işıl Aksoy, Erol Afşin, Onur Buldu

Kamil ile eşi Remziye, Fikirtepe’nin dönüşmekte olan gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan kendi halinde bir çift. Kamil’in uzun süredir işsiz olması, kıt kanaat geçinen çiftin hayatını çıkmaza sokmak üzereyken Kamil mecburen yan mahalledeki şantiyede bulduğu işe başlar. Kaçak çalıştırılan Suriyeli bir göçmenin yerine geçerek göçmenlere verilen düşük maaşı kabul eden Kamil, mahalledeki kentsel dönüşüm karşıtlarından gizli, gece vardiyasında çalışmaya başlar. Kentsel dönüşümle beraber Kamil ve Remziye çiftinin de dönüşümüne şahit olduğumuz Saf, göçmenlik, emek ve ahlak gibi birçok konuyu sorgulatan, katmanlı bir film. Filminin prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan Ali Vatansever, Bari Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandı.

Konuklar: 22 Aralık Pazar 15.00 film ekibinin katılımıyla

 

Şehitler
8 Aralık 13.00, 21 Aralık 13.00
Yönetmen: Köken Ergun

2013 yılında Biz de Varız! programında Aşura adlı kısa belgeseliyle konuk ettiğimiz güncel sanatçı Köken Ergun’un ilk uzun metrajlı belgeseli Şehitler, Çanakkale Savaşı anıtlarını ziyaret edenleri izleyerek ulusal kimlik, ritüeller ve “şehitlik turizmi” kavramlarını irdeliyor. İki yıllık bir araştırma sürecinden sonra toplam üç yılda tamamlanan film için birçok şehitlik turuna katılan ve katılımcılar ve rehberlerle vakit geçiren yönetmen, filminde tur katılımcılarının fikirlerine, rehberlerin gruptan gruba farklılaşan anlatımlarına ve müsamerelere yer veriyor.

Konuklar: Yönetmen Köken Ergun 8 Aralık Pazar 13.00 ve 21 Aralık Cumartesi 13.00

 

Tanrı Göçmen Çocukları Sever mi Anne?
21 Aralık 17.00; 15 Aralık 13.00

Rena Lusin Bitmez, bu ilk uzun metrajlı belgeselinde, ekonomik zorunluluktan Ermenistan’dan Türkiye’ye göçmüş ailelerin yaşamlarına odaklanıyor. Dört göçmen çocuğun gözünden anlatılan ailelerin yaşamlarında, çocukların her türlü zorluğa rağmen eğitimlerinin aksamaması ön planda. Öğretmenlik yapan anneleriyle birlikte her gün kiliselerinin bodrumundaki okullarına giden, küçük oldukları için komşularıyla veya aile büyükleriyle evde kalan çocuklar ve onların etrafındaki birbirine sımsıkı bağlanmış yetişkinlerin günlük yaşamları, memleket hasretleri, geçim mücadeleleri dokunaklı ve içten bir dille perdeye aktarılıyor.

Konuklar: Yönetmen Rena Lusin Bitmez 15 Aralık Pazar 13.00 ve 21 Aralık Cumartesi 17.00

 

Yaz Kış Demeden
5 Aralık 15.00; 7 Aralık 13.00
Yönetmen: Zeynep Güzel

Yaz Kış Demeden, yönetmenin Türkiye’den Ermenistan’a yaptığı yolculukta coğrafyaya sinmiş tarihin izini sürüyor. Bir zamanlar aktif olan sanayinin izlerinin artık paslı borular ve eskimiş yapılardan ibaret kaldığı, nüfusun da aynı oranda azaldığı bu ıssız coğrafyada tüm zorluklara rağmen yaşamlarına devam eden Aşot ve Karin’in röportajları ile Zeynep Güzel’in seslendirdiği şiir-mektuplar izleyiciye rehberlik ediyor. Yönetmen, kamerasıyla mekânları tararken kendi aile tarihinden izlerin peşine düşüyor; “Hangi mekânlar, hangi insanlar, hangi objeler tarihin taşıyıcısı olabilir?” sorularına da yanıt arıyor.

Konuklar: Yönetmen Zeynep Güzel 5 Aralık Perşembe 15.00 ve 7 Aralık Cumartesi 13.00

 

Yuva
12 Aralık 15.00 ; 14 Aralık 17.00
Yönetmen: Emre Yeksan
Oyuncular: Kutay Sandıkçı, Eray Cezayirlioğlu, İmren Şengel

Emre Yeksan ikinci uzun metrajında şehirdeki hayatını bırakıp doğayla başbaşa yaşamak üzere bir ormana göç eden Veysel ve kardeşi Hasan’ın ilişkilerine odaklanıyor. Hikâyenin geçtiği ormanın da baş karakterlerden biri olarak karşımıza çıktığı filmde, eski düzenini bırakıp yeni “yuvasına” sığınan bu adam, yerleştiği arazinin satılmasıyla, yeniden bir yerinden edilme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Kardeşi Hasan’ın, abisinin araziyi tahliye etmesi için onu ikna etmeye gelmesi, birbirleriyle yüzleşmelerine ve kardeşliklerini yeniden keşfetmelerine yol açıyor. Yuva, gerek ses tasarımı gerekse sinematografisiyle kurduğu evrende izleyiciyi büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

Konuklar: Yönetmen Emre Yeksan 12 Aralık Perşembe 15.00

 

Cadı Üçlemesi 13+
22 Aralık 18.00
Yönetmen: Ceylan Özgün Özçelik
Oyuncular: Derya Pınar Ak, Tuğrul Tülek

Ceylan Özgün Özçelik’in bir kısa film ile başlayıp, bir belgeselin ardından fantastik ile kara komedi türlerini harmanlayan bir uzun metrajla bitecek Cadı Üçlemesi’nin ilk filmi 13+, kısa metrajlı bir korku-dram. 14 yaşında bir kızın, zamandan bağımsız, karanlık, izbe dört duvar arasındaki bir odada deneyimlediklerine ortak oluyoruz.

Konuklar: 22 Aralık Pazar 18.00 film ekibinin katılımıyla

Kısalar Seçkisi 1
15 Aralık Pazar 15.00 film ekiplerinin katılımıyla

Ablam
7 Aralık 13.00 ; 15 Aralık 15.00
Yönetmen: Burcu Aykar
Ôyuncular: Devrim Eylem Şeker, Defne Karagöz, Ayşe Ayça Yeniay

1980’lerde sıcak bir yaz. Elif ve ablası Ayşe aynı evin içinde ama kendi dünyalarındalar. Elif ablasını biraz hayranlıkla biraz imrenerek izliyor ancak ablası sanki çok uzaklarda, başka bir dünyada…

 

Bir Aile Filmi
7 Aralık 13.00 ; 15 Aralık 15.00
Yönetmen: Uğur Bayazıt
Oyuncular: Özcan Bayazıt, Saim Bayazıt, Ömür Bayazıt, Uğur Bayazıt

Super 8mm kamerayla çekilmiş aile filmlerinden görüntüleri bir araya getiren Bir Aile Filmi, anneyi hikâye anlatıcısı olarak filmin merkezine yerleştiriyor. 1970’li yıllarda İstanbul’da yaşayan bir ailenin anılarının izini sürerken bir daha geri gelmeyecek anların ve değişen mekânların izini sürüyor.

 

Kuyruk
12 Aralık 19.00 ; 15 Aralık 15.00
Yönetmen: Yiğit Hepsev
Oyuncular: Fatih Al, Elit Andaç Çam

Ekrem, yalnız yaşayan orta yaşlı bir çevirmendir. Hep yaptığı gibi çöpünü atmak için sokağa çıktığında komşusu Şevval ile karşılaşırlar ve aralarında çok doğal ve gündelik gibi görünen ancak oldukça garip bir sohbet başlar. Ekrem, iç sesiyle başa çıkmak için bir yol bulmuştur… Directorin bir kısa öyküsünden uyarladığı Kuyruk, Albert Camus’nün Sisifos Söyleni’nden esintiler de taşıyor.

Yabancı
8 Aralık 13.00; 15 Aralık 15.00
Yönetmen: Damla Kırkalı
Oyuncular: Onur Yalçınkaya, Selen Uçer, Cüneyt Yalaz

Eski bir tiyatro binasında yaşayan yedi kişilik bir komünün kendilerine kurdukları hayat, sabaha karşı beliren esrarengiz bir yabancıyla değişir. Yabancı, binaya oy çokluğuyla kabul edilse de üyelerin bazılarında şüphe uyandırır. Düzen aksamaya, komün üyeleri arasındaki gerginlik artmaya başlar. Düzenin bozulmasından yabancı mı sorumludur?

 

Taş
8 Aralık 17.30 ; 15 Aralık 15.00
Yönetmen: Alican Yücesoy
Oyuncular: Ata Yılmaz Önal, Görkem Arda Keskin

Her şeyin gayet alışıldık göründüğü bir dünyada, doğduğu andan itibaren herkesin hayatı boyunca elinden hiç bırakmadığı bir taşı var. Herkes son nefesine kadar bu taşı taşımak zorunda ve değil elinden bırakmak, bunu düşünmek bile çok tehlikeli. Doğduğu andan itibaren takip ettiğimiz Muzaffer büyüyüp de taşı sorgulamaya başlayınca çevresi tarafından panik, baskı ve ayıplamayla karşı karşıya kalıyor.

 

Kısalar Seçkisi 2
21 Aralık Cumartesi 15.00 film ekiplerinin katılımıyla

Avarya
19 Aralık 19.00 ; 21 Aralık 15.00
Yönetmen: Gökalp Gönen
Seslendirenler: Sermet Yeşil, Damla Çay

Yaşanabilir yeni bir gezegen bulma umuduyla yola çıkan adam, görevi yöneten robotun hiçbir gezegeni uygun bulmaması sonucu gemiye hapsolur. Adam son bir çare olarak Dünya’yı yeniden denemek ister ancak orada da umut yoktur; arayış devam eder…

 

Aylin
19 Aralık 17.00 ; 21 Aralık 15.00
Yönetmen: Ozan Yoleri
Oyuncular: Ahsen Eroğlu, Sena Konak

Ege’de bir sahil kasabasında yaşayan iki kızın öyküsü. Aylin, liseyi yeni bitirmiş, kanı kaynayan deli dolu bir genç kız, komşusu Irmak ise ergenliğe yeni adım atıyor. Aylin yeni sevgilisiyle büyük kente taşınma hayalleri kurarken, ona hayran olan Irmak bu ihtimal karşısında engel olamadığı duyguları olduğunu fark ediyor.

Tapınak Şövalyeleri
19 Aralık 13.00 ; 21 Aralık 15.00
Yönetmen: Arda Ekşigil
Oyuncular: Mehmet Özgür, Cem Zeynel Kılıç, Sencar Sağdıç

Küçük bir mahalle berberinde üç eski tanıdık, politikadan ekonomiye, Turkey’deki kültür ve sanatın yetersizliğinden Müslümanlığın hayata yansıyan yorumlarına, tek tanrılı dinlerin geneline, hatta dünya düzeni üzerindeki etkilerine kadar uzanan geniş çaplı konular hakkında sohbet ediyorlar. Çok tanıdık başlıklar üzerine, kendilerini çok ciddiye alarak bilgeliklerini yarıştırıyorlar.

 

Ah, Asuman!
5 Aralık 17.00 ; 21 Aralık 15.00
Yönetmen: Ümit Kıvanç
Oyuncular: Settar Tanrıöğen, Halil Babür

Genç bir hukuk öğrencisi olan Ahmet, bir gece çıktığı otobüs yolculuğunda uykusundan uyanır ve otobüsün fazlasıyla yavaş gittiğini fark eder. Şoförün yanına gidip neden kamyonun arkasına takılıp kaldığını sorarak durumdan rahatsızlığını dile getirir. Şoför Fahri ise kamyonun arkasındaki kadın resminin göstererek “Tanıyorum o kadını” diye başladığı tutku dolu bir aşk hikâyesiyle Ahmet’in aklını başından alır.

 

Siyah Güneş
15 Aralık 17.00 ; 21 Aralık15.00
Yönetmen: Arda Çiltepe
Oyuncular: Enes Yurdaün, Seren Şirince, Ariya Toprak

Locarno’da En İyi Uluslararası Kısa Film Ödülü’ne layık görülen ve 16mm formatında çekilen film, babasının bir adadaki cenazesine yetişmek için Ege’de yol alan adamı izliyor. Aniden çıkan fırtına ve şiddetli yağmur hız kesmesine sebep adamın babasının cenazeyle ilgili vasiyeti ise işleri zorlaştıracaktır.

Yorum Yapın

Bunlar da İlginizi Çekebilir